Őszi munkáink részeként október 13 és 14-én Debrecen Homokkert városrészébe látogattunk el, ahol 1100 otthont kerestünk fel. A helybeli református gyülekezettel együttműködve hívtuk az ott élőket az október 16 -20. közötti hitébresztő napokra.
Dr. Kállai Imre helyi lelkipásztor és Bogáti Attila egyetemi lelkész egy-egy áhítatával kezdtük el a napi munkát, és ezután indultunk, hogy bejárjuk a térséget. Az evangelizációs meghívón kívül az Otthon című új kiadványunkból és más lelki írásainkból adtunk a családoknak.
A hűséges magyarországi Testvérek mellett Kárpátaljáról érkezett Testvérekkel, és a helyi gyülekezet aktív tagjaival szolgálhattunk együtt. Nagy öröm volt ebben a missziói lelkületű gyülekezetben munkálkodni, és tudni, hogy a távozásunkkal a környék lakói iránt érzett szeretet és felelősség nem fog lankadni.
Hálás a szívünk, mert Isten adott elég erőt és nagyon szép időt, így a korábban kitűzött, döntően családi házas lakóövezetet be tudtuk járni. Sokan nagyon elfáradtunk, de Isten a vasárnap reggel olvasott igével hatalmasan felülemelhet mindnyájunkat ezen:
„…az én igém is, amely számból kijön: nem tér vissza hozzám üresen, hanem véghezviszi, amit akarok, eléri célját, amiért küldtem.” (Ézs 55;11)

Kétnapos akciónk egy-egy pillanatát örökítettük meg a következő videónkban.
Szöveg: EMO
Fotók: Szabó Zoltán, Szűcs Gábor