Hirdesd az igét, állj elő vele alkalmas és alkalmatlan időben…”

(2Tim 4,2a)

Június elején a Záhonyi Művelődési Házban három estén át tartott a Nyári esték a Biblia mellett rendezvénysorozat, valamint a Bibliai Logók kiállítás, amelyre az egész várost meghívtuk.

A szervezést és a lebonyolítást döntően Szabó Zoltán végezte, aki összefoglalójában ezt írta:
„A záhonyi szolgálatunk úgy indult, hogy a református lelkész – Sebők János – egyik önkéntes munkatársunktól hallott rólunk. Már az első találkozásunk során bíztató volt, hogy a lelkész örömmel fogadta a lehetőséget, s hogy a többi felekezettel is jó a kapcsolatuk. Hosszú egyeztetések után végül az a döntés született, hogy két napon át hívogatjuk a családokat egy három estére szervezett evangelizációs sorozatra a Művelődési Házba. Isten sokféle kegyelmes segítségét tapasztaltuk (munkatársak, időjárás, elkészített találkozások), és így Záhony település minden egyes otthonát fel tudtuk keresni 05.31-én és 06.01-én.

Az evangelizáció első estéjén az EMO titkára, Sztanó Péter beszélt Isten megismeréséről. Második este a Budapest Rákoscsabai Baptista Gyülekezet lelkésze László Gábor szolgált arról, hogyan lehet Istent, Jézust követni. Harmadik este pedig Bartha Gyula ny. esperes-lelkipásztor Zákeus története alapján beszélt Isten kegyelmes voltáról, s arról, hogyan lehet Krisztussal, szabadon továbbmenni életünk útján! A hívogatáskor több ezer embert értünk el, viszont az alkalmakra – szerintünk – nagyon kevesen kb. 30-45-en jöttek el!
Ezzel együtt örömeim is voltak, hiszen ismerősökkel is találkoztam, akikkel egykor a szülőfalumban egy gyülekezetbe jártunk, sőt két olyan fiatalemberrel is, akikkel régebben együtt táboroztunk.
Örömmel öleltük meg egymást. Ezekért az apró örömökért is megéri Krisztus munkatársának lenni!
Hálásak vagyunk minden egyes szolgáló Testvérünkért Istennek, akié a dicsőség, most és mindörökké, ÁMEN!”

A rendezvény eseményeiről videófelvételeket készítettünk, amelyek elérhetőek a következő linkeken:

https://www.facebook.com/emoalap/

https://www.youtube.com/@emoalapitvany2834/videos

➢ Adjunk hálát minden lehetőségért, amikor beszélhetünk Jézus Krisztusról, a megváltásról!
➢ Imádkozzunk mindazokért, akik hallották már az evangéliumot, de érdektelenül fogadták azt! Isten könyörüljön rajtuk, hogy válaszoljanak Isten hívó szavára!

Tekintsék meg a korábbi összeállításainkat:

https://www.facebook.com/emoalap/posts/pfbid0MQTYWYyH6GbZKrn6zWpdfazMzyFddyoNZk87x1X5aZ7AR96UJPHBQnPW5yLFiFJEl

https://www.facebook.com/emoalap/posts/pfbid0p4Kx7KF8ATEfDoQSvwmFw8wn3ttoa2EcjNRvtY5B52tk4JUsV6rFYBWQBKQxqm7kl

Felvételeink a rendezvényen készültek: